fbpx

Ont i nacken

Ont i nacken

Att ha ont i nacken är väldigt vanligt och de flesta drabbas någon gång i livet.

Nacksmärta kan ha många olika orsaker och symtomen vid olika nackbesvär kan vara ganska lika. Däremot kan behandlingen för olika diagnoser vara väldigt olika.

När man har ont i nacken är det viktigt med en noggrann undersökning och diagnos för att finna orsaken så det går att ge den bästa behandlingen. I de allra flesta fall kan en diagnos ställas genom att du beskriver dina symptom tillsammans med en fysisk undersökning.

Ibland behövs kompletterande tester eller ytterligare undersökningar som till exempel röntgen eller magnetkamera.

Tips om du har ont i nacken

Om du fått smärta i nacken kan det bero på en mängd olika anledningar och beroende på orsaken till din nacksmärta så finns det olika saker att tänka på. När vi tagit reda på vad som är din diagnos kan vi guida dig till rätt behandling. Oavsett om du har nackspärr, diskbråck eller bara är trött och stel i nacken är det alltid bra att röra på dig. Vrid försiktigt på nacken och titta gärna uppåt. Att titta nedåt kan dock förvärra dina symptom vid vissa diagnoser så undvik det innan du vet anledningen till din smärta.

Vanliga anledningar till besvär i nacken:

Behandling vid smärta i nacken

Beroende på din diagnos och den underliggande orsaken krävs olika typer av behandling. Ibland räcker det med egenvård när du har ont i nacken, som att förändra din ergonomi på jobbet eller att göra enkla övningar några gånger varje dag. Ofta behövs mer avancerad rehabiliteringsträning eller manuell behandling som kiropraktisk justering. I ovanliga fall behövs kirurgi när du har ont i nacken.

Nästan alltid är en kombination av behandlingsmetoder det mest effektiva. Egenträning och ergonomiråd är ofta det första steget medan justering av lederna i nacken kan vara det viktigaste för att du snabbt ska bli smärtfri och för att förbättra förutsättningarna för god funktion.

Hos oss arbetar vi alltid med en kombination av metoder och fokuserar på den som är mest lämplig för just dina besvär när du har ont i nacken.

Nybesök hos kiropraktor
Första besöket hos en kiropraktor

Ditt första kiropraktorbesök: Vad du kan förvänta dig Kiropraktik är en icke-invasiv vård som fokuserar på diagnos, behandling och förebyggande av störningar relaterade till rörelseapparaten, särskilt ryggraden. Om du funderar...

Läs mer
kiropraktik-idrott
Kiropraktik för idrottare

Kiropraktik för idrottare: Öka resultat och förebygg skador Idrottare försöker alltid pusha sin kropp till det yttersta för att prestera något utöver det vanliga. Oavsett om det handlar om att...

Läs mer
Ont i nacken
Ont i nacken

Att ha ont i nacken är väldigt vanligt och de flesta drabbas någon gång i livet. Nacksmärta kan ha många olika orsaker och symtomen vid olika nackbesvär kan vara ganska...

Läs mer
kiropraktisk behandling mot nacksmärta
Kiropraktisk behandling för Nacksmärta och Ryggsmärta

Hur Effektivt Är Kiropraktisk Behandling för Nacksmärta, Ryggsmärta och Ischias? Nacksmärta, ryggsmärta och smärta som strålar ned i benen - ischias, är vanliga besvär som har betydande inverkan på livskvaliteten....

Läs mer