fbpx

diskbråck i nacken

diskbråck

Diskbråck i nacken | Nacksmärta med utstrålning i arm

Om du har smärta från nacken med utstrålning ner i armen beror det antingen på en skada på dina muskler i nacken, skuldran eller armen, alternativt på grund av en mekanisk påverkan av en nervrot i nacken vilket ger uppkomst till nervsmärta.

Mekanisk påverkan eller tryck på en nervrot i din nacke orsakas främst av att du har en buktande disk, diskbråck eller förträngning där nerven kommer ut från ryggraden (spinal stenos).

Ofta kan diagnos ställas vid en undersökning av en vårdgivare som är utbildad inom klinisk undersökning och ortopedisk medicin. Kiropraktorer är som primärvårdgivare specialister på det och kan också kan hjälps dig att sätta upp och genomföra en individuellt riktad behandlingsplan. Ibland kan du behöva ytterligare undersökning med röntgen eller magnetkamera.

Vanliga symtom vid nervrotssmärta till armen från nacken

  • Du har medel- till svår smärta i armen som är lätt att provocera fram.

  • Rörelser i nacken eller armen förvärrar smärtorna i din arm.

  • Din känsel är påverkad i armen genom domningar, stickningar eller pirrningar.

  • Du märker av muskelsvaghet.

Artiklar om Nackbesvär

Ont i nacken
Ont i nacken

Att ha ont i nacken är väldigt vanligt och de flesta drabbas någon gång i livet. Nacksmärta kan ha många olika orsaker och symtomen vid olika nackbesvär kan vara ganska...

Läs mer
kiropraktisk behandling mot nacksmärta
Kiropraktisk behandling för Nacksmärta och Ryggsmärta

Hur Effektivt Är Kiropraktisk Behandling för Nacksmärta, Ryggsmärta och Ischias? Nacksmärta, ryggsmärta och smärta som strålar ned i benen - ischias, är vanliga besvär som har betydande inverkan på livskvaliteten....

Läs mer