fbpx

Nackspärr

artros

Nackspärr

Akut stelhet och smärta i nacken

Nackspärr innebär att du plötsligt blir stel och får ont i nacken. Det gör ont och är svårt när du försöker att vrida på huvudet och när du tippar nacken åt sidan. Du känner ett mekaniskt stopp när du försöker att röra på din nacke. Det känns vanligtvis värre åt det ena hållet, samtidigt som nackens och halsens muskler blir väldigt ömma och spända, nästan som vid kramp.

Besvären börjar ofta efter en snabb rörelse med huvudet eller att man sovit med huvudet i en viss position. Anledningen till smärtan varierar men det är vanligt att en diskförändring leder till att vävnader med nerver i sig signalerar om smärta vilket kan leda till ett akut muskelförsvar. Det är därför lätt att misstolka nackspärr som ett muskelbesvär när det egentligen är nackens diskar och leder som är problemet.

Ibland går nackspärr över av sig själv. Det kan ta allt från någon dag till några veckor, men med rätt behandling kan det gå över mycket snabbare än så.

Artiklar om Nackbesvär

Ont i nacken
Ont i nacken

Att ha ont i nacken är väldigt vanligt och de flesta drabbas någon gång i livet. Nacksmärta kan ha många olika orsaker och symtomen vid olika nackbesvär kan vara ganska...

Läs mer
kiropraktisk behandling mot nacksmärta
Kiropraktisk behandling för Nacksmärta och Ryggsmärta

Hur Effektivt Är Kiropraktisk Behandling för Nacksmärta, Ryggsmärta och Ischias? Nacksmärta, ryggsmärta och smärta som strålar ned i benen - ischias, är vanliga besvär som har betydande inverkan på livskvaliteten....

Läs mer